fredag, januari 07, 2011

Inga patienter - jobbat hårt!

En dag helt utan patienter så nu har jag hunnit arbeta!
Hemskt egentligen - men sant! BVC statistiken - hur många födda 2008 som fick x doser av x vaccin, hur många som ammades första veckan, månaden, fyra månader, hur många av de födda 2009 som hade en mamma som rökte vid 4 v ålder osv osv. Bara en bråkdel av allt som ska rapporteras.

Och så städade jag bland papper. Skönt få det gjort! Snart ser jag ljuset i tunneln! Ska BVC-rummet bli klart så småningom ändå? Känns helt underbart att kollegan och jag har valt att dela upp ansvarsområdet BVC/hemsjukvård. Nu måste jag lita på att kollegan delar dosetterna, skriver ut hjälpmedel, har koll på waranpatienterna, samarbetar med hemtjänsten osv osv. Jag tror ändå mycket av stressen beror på att man alltid har så otroligt många bollar i luften samtidigt, men nu ska vi ju dela upp ansvaret månadsvis så det blir liiiiite mindre att tänka på! Har ändå liiiiiiiite svårt att släppa det helt, och det kan jag ju inte heller, då kollegan bara jobbar tre dagar i veckan och jag fem.

Och helt utan patienter har jag i ärlighetens namn inte varit. En hemsjukvårdspatient och en småbarnspappa har jag haft under mina vingar. Och så telefontiden förstås! Och akuttelefonen som för ovanlighets skull höll ganska tyst. Annars brukar det alltid hända grejer på fredagar, men inte idag! Hoppas lugnet håller i sig!