måndag, februari 28, 2011

Laxfrossa

Lax för 59 kr/kg. Naturligtvis HEL lax för 59 kr/kg. Och jag som tyckte biten jag köpte förra veckan VAR hel för den var ju inte delad i fyra portionsbitar! Kollade ju på märket, LOBSTER och närmade mig den HELA laxbiten i frysdisken. Så ser jag en till skylt; "Lax på bit 119 kr/kg (LOBSTER) samtidigt som jag ser några jätelånga inplastade avlånga paket i facket bredvid. Sådana stora inplastade paket i frysdisken som jag alltid lyckas missa, och om jag mot förmodan skulle få syn på dem så skulle jag snabbt som ögat tittat åt något annat håll; för de skyltar lång väg med ett behov av många långa timmar i köket med en alldeles för slö kniv och obefintlig kunskap om hur man ska gå till väga.

MEN nu är det ju så att jag måste erkänna att jag blivit inspirerad av alla dessa matprogram som går på TV. Använda färska råvaror EFTER ÅRSTID (Hur fanken ska jag veta årstiden? Finns ju inga grönsaker eller rotfrukter vintertid i så fall!) Att varken använda hel- eller halvfabrikat. Att laga mat från GRUNDEN! - Jag stoppade den HELA-PÅ-RIKTIGT - laxen i kundvagnen och betalade 59 kr/kg.

Nu i kväll har jag fileat den moah ha ha ha! Kunde inte annat än skratta högt för mig själv; Mannerström skulle se den! Han hade nog häpnat över konsten att filea en lax och få det resultat jag fick! Upptäckte även något jag gärna sluppit; ryggmärgen är uppdelad i små KULOR! Varje ben går ut från ryggbenet ungefär som revbenen på en människa går ut från ryggraden. MEN i ryggradens hålighet är små vita ihåliga mjuka kulor med små hål i vardera ända som innehåller lite vätska som rinner genom ett pyttepytte hål till nästa "kota" i samma konsistens och så fortsätter hela ryggraden. UGHHH! Den kunskapen hade jag gärna varit utan

To be continued,,,