söndag, september 09, 2007

Hittade till Ilsken Syrras blogg! Härligt att läsa om andra syrrors arbetssituation. Man känner att man inte är ensam. Inser att det inte är en själv det är fel på utan hela systemet.
Träffade en sjuksköterska som nyligen tagit examen och som jobbat på samma avdelning som jag i sommar. Hon var på Avd Värst nu och jobbade. Jag frågade hur det gick och hon svarade

"Jo men det går bra! Det är roligt!"


Jag förundrades över hennes positiva inställning, försökte dölja det och lade istället fram ett "menvaroligt!" samtidigt som jag undrade om jag själv kanske ändå skulle fixa att arbeta på Avd Värst år 2007?

Träffade samma kväll en sjuksköterska som arbetat på Avd Värst i över tio år och som jag alltid ansett som mycket kompetent. Eller hon ÄR kompetent nu också.......bara lite less och slut. Eller enligt hennes egna ord VÄLDIGT less och på gränsen till utbränd. Hon söker nu jobb som truckförare och allt möjligt annat som inte har nånting med vården att göra. Det slår mej så att alla sköterskor på Avd Värst är relativt nyutbildade. Var är alla andra?

Tyvärr tror jag att nya sjuksköterskors vilja att göra bra ifrån sig utnyttjas på bekostnad av sköterskans egna självförtroende. Om ytterligare några år är det kanske denna sköterska som söker sig till truckföraryrket och de då nybakade sköterskorna som får springa häcken av sig. Varför måste det vara här?
070306 Sofia ringde på jobbet - hon trodde hon hade brytit armen! Herregud så här dagen före avfärd! Hon spelade fotbollscup och hade stått i mål. Det hände då hon gjorde en räddning. "Det blev inte mål i alla fall!" =)Tredje gången vi röntgar samma handled och underarm.......inget brott nu heller utan bara en stukning. Skööööönt slippa gips i Thailand! K tog senare "passet" med S på akuten och planen var vi skulle äta middag ute innan vi körde hem. Jag valde dock att åka hem direkt jag gjort mina ärenden. Vi hade nämligen var sin bil idag då K lämnade mig i morse då jag inte var klar i tid..han ska vara i så fruuuuuuuktansväääääärt god tid. Ja - en god egenskap - javisst! Påminner bara mig om vilken slarver och sömntuta jag är...