tisdag, september 16, 2008

Tidsoptimist javisst!

Steg upp kl 05.10 och drack kaffe och läste tidningen. Kände mej inte ens särskilt trött men K funderade förstås om jag fått nån knäpp eller...och jag började faktiskt fundera själv då jag plötsligt fick känslan av att vilja GÅ UT OCH PROMENERA I DEN FRISKA MORGONLUFTEN! Tog mej till sans och började läsa den engelska artikeln som ska granskas kritiskt, tog med den i sängen och snark. Pling plong M på bron! Byter snabbt om och går så stavgång ner till U, M svänger av och jag och U går skogspromenad med hundarna. Och nu kommer nästa konstiga känsla för jag tyckte DET VAR JÄTTEHÄRLIGT ATT PROMENERA I SKOGEN!
Svettig var jag när jag kom hem, hoppade i dushen, stökade bort, kämpade med datorerna. G-L kom med arbetsdatorn - TACK! men tyvärr ville inte nätverket alls vara med så jag installerade gamla gamla powerpoint så jag kan se presentationerna adjunkterna gjort. Kom så på jag lovat K köra på återvinningscentralen (ÅVC)och på miljöstationen. Tänkte det är ju trevligare om man har med någon så jag ringde A och lyckades övertala henne komma och äta lunch. Var ju bara tvungen göra upp alla dessa paprikor jag köpt på kupongpris. Stekte lök, paprika och korv och kokade bulgur till. Gott! Bakade föresten bröd också från Pauluns nyttiga brödmix - gud så gott det blev! Så skulle jag stöka ihop allt skrot och åka till A då brödet var klart och skrotet lastat. Men A hon hade minsann att lasta hon! Halva skogen skulle hon iväg med på släpen. Och tidsoptimist som man är var inte ens brödet klart då A ringde och undra vars jag höll hus och underströk att jo jag är verkligen en tidsoptimist! Skickade iväg henne på ÅVC första rundan själv. For så och tömde det mesta av skrotet på miljöstation, for hem till A satte på kaffe och så fikade vi det GODA brödet med kaffe. Ringer hem till S och säger hon kan komma och fika ocskå. S förklarar att det är ju faktiskt fotbollsträning ikväll och hon måste äta middag så den hinner sjunka ner före. Inser så att klockan är 16.30. Jag har ovarit på återvinningscentralen, lagat middag och förberett för kurskväll hemma hos mej. Ännu värre för A. A skulle fortsätta att lasta ris på släpen, köra iväg det, fara och handla, laga middag och vara på en annan kurs kl 18.00. Snacka om tidsoptimist! Undras vad hon prioriterade bort? Vad jag prioriterade bort? Ja den engelska artikeln är fortfarande inte färdiggranskad...

hjälp till självmord?

Jag är UPPRÖRD! Har just sett reprisen på ett reportage angående hjälp till självmord! Om man söker på google på ordet "självmord" så kommer denna sajt upp överst. Grundaren säger i programmet att han är glad över det. I reportaget får man följa föräldrar till tre olika barn som efter kontakt med självmordssidan använt sig av tipsen man får där.