söndag, januari 31, 2016

LCHF Pizza

Grekisk vegetarisk pizza på blomkålsbotten



  1. Pizzabotten

  2. 1 blomkålshuvud
  3. 1 ägg
  4. 1 dl riven ost (jag hade hälften parmesan, hälften Västerbotten)
  5. 0,5 tsk salt
  6. 1 krm svartpeppar
  7. 1-2 tsk pizzakrydda alternativt valfria örter
Topping
  1. Pizzasås


Instruktioner
  1. Riv blomkålen eller ännu hellre kör den i en råsaftcentrifug för att få ur vätskan
  2. Ställ i mikron i några minuter x 2 så det får ånga ur. Låt svalna.
  3. I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan! 
  4. I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg.
  5. Platta ut degen på bakpapper.
  6. Grädda i 225 grader i ca 10 min
  7. Lägg till din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter. Smaklig spis!