Grekisk vegetarisk pizza på blomkålsbotten
- Pizzabotten
- 1 blomkålshuvud
- 1 ägg
- 1 dl riven ost (jag hade hälften parmesan, hälften Västerbotten)
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1-2 tsk pizzakrydda alternativt valfria örter
Topping
- Pizzasås
Instruktioner
- Riv blomkålen eller ännu hellre kör den i en råsaftcentrifug för att få ur vätskan
- Ställ i mikron i några minuter x 2 så det får ånga ur. Låt svalna.
- I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan!
- I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg.
- Platta ut degen på bakpapper.
- Grädda i 225 grader i ca 10 min
- Lägg till din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter. Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar