söndag, mars 20, 2011

Badat med världskändis!

Hemma igen efter en härlig vecka i Hemavan. Fredagkväll blev det högfjällsbastu och badtunna "Hot Tubes" som fjällhotellet har mitt i backen. Man kan hyra hela stället för en större penning men vi gick på drop in som de har varje dag kl 15-17.30. När vi hoppade i tunnan var redan ett par där som kämpade för att få det kallare eftersom de hade en 16 mån Iris som också skulle bada då hon vaknade. Fler och fler personer kom och det här paret verkade känna alla, men vi trängde ihop oss och delar av oss spred ut oss till de andra tunnorna. Det visade sig i alla fall att de skulle spela på hotellet på kvällen och även på lördagkvällen. Det visade sig att det var FLERA band!
Paret med lilla Iris skriver låtarna själva, sjunger och är del i niomannabandet "Glesbyd´n" som spelar reaggeinspirerade låtar med politiska texter på Arvidsjaurbondska.



Det andra bandet var "Väärt" som spelar lite poppigare "folkmusik"


En som däremot inte spelade på hotellet men som vi plaskade med i tunnan och chillade med i bastun insåg vi dagen efter var självaste Sofia Jannok! Hon har sjungit Waterloo på samiska i direktsändning under pausen i melodifestivalen för något år sedan och varit nominerad till en grammis. Jättehärlig röst och utstrålning! Tonårsdottern och hennes kompis tycker det är oerhört pinsamt att de inte kände igen henne utan surrade på med henne om allt möjligt i badtunnan. Jag tror hon tyckte det var ganska skönt! Men lite kul så här efteråt är det i alla fall =).