måndag, oktober 06, 2008

Räknandet igen...

Så har man räknat hela dagen igen, nej inte hela. Har varit och styrketränat med KM och så har pappa varit här och gjort lite eljobb.
Har dagen till ära fått ett nytt "batteri" att besvara och nu när jag kan det så gör jag tre superslarvfel! Mejlade läraren detta;

Hej, vill kommentera mitt femte (sjätte) försök.

Fråga 2, skulle ha tagit varje x i kvadrat för sig och sedan adderat.

Fråga 4, skämmit slarvfel, delade inte med 5.

Fråga 7, såg efter formeln i gammal bok som hade andra tecken och satte n istället för m. Du kan se jag klarat detta tidigare.

Skäms över dessa slarvfel men jag ser siffror t.o.m när jag sover och pekfingret jag trycker med på miniräknaren har börjat domna bort - sant! Men skam den som ger sig - kan jag få ett till batteri please? =D/ Susanne


Med förhoppning att den sista meningen får läraren att ta sig samman och godkänna mej, kan ju räkna detta nu och jag vill börja läsa sjukdomar och omvårdnad inför tentan!!!

TACK TOBIAS!

Kents promenadkompis son är 18 år och har alltid tyckt matte är kul. Jag ringde honom när jag hade fallit i gråt över statistiken för andra gången i lördags. "Jag kommer om en kvart!" Snacka om välvillig! (heter det så?) Nu var vi på väg bort, men idag söndag ringde han drygt kl 11 och erbjöd sig komma. Själv hade jag stigit upp kl 6 (nä hade inte ställt väckaren utan va upp på toa) och räknat och lyckats somna över tangentbordet två gånger. Hi hi nickade nog bara till men det på skärmen som mötte mej var "aaaaaaaaaaaaaskddkdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" osv.
Nåväl Tobias kom, såg och segrade! Nä, han hade aldrig räknat detta och det slog mej att det han läser nu på gymnasiet är ju motsvarande matten jag läste på komvux. Men han hade TÄNKET! När formlerna blev omständiga och jag läst frågan fem gånger utan att förstå vad det egentligen stod så blev jag blockerad. Allt blev som ett svart hål. Men Tobias kunde fortsätta och läsa och tänka tills han löst det. Jo han fick lov att använda sig av mina böcker och läsa sig till men sakta jobbade vi oss igenom materialet. Nä första försöket 2 fel. Uteslutningsmetoden gjorde det lättare andra försöket, men med nya frågor (naturligtvis!!!) blev det tre fel andra försöket. Tredje försöket bara ett fel, så fjärde försöket jämförde vi tidigare svar och CONGRATULATIONS 100 % CORRECT ANSWERS! Jag SKREK av glädje och tackade min räddande ängel (eller klippa vill han nog hellre bli kallad?)och frågade hur jag någonsin skulle kunna återgälda detta. Erbjöd mej städa i hans lägenhet men det enda han ville var att få komma och se fotboll på kanal 8 på lördag! Snacka om att jag kommer passa upp honom då! Hur lång tid det tog? Ja klockan var närmare halv fyra innan han lämnade huset.