tisdag, september 30, 2008

Jag blir TOKIG!!!!

Ja jag blir TOKIG!!! Och samtidigt är det ju faktiskt kul...men det är liiiiite jobbigt bli påmind om att jag har INTE lätt för matematik!
Håller på med statistikuppgifterna...okej, de ska inte vara inne föränn i slutet av oktober, men jag tänkte att nu när jag har tillgång till REF litteraturen och liks är i Luleå så kan jag passa på i biblioteket. Jo tjena! REF boken helt spårlöst borta! "ja men det är någon annan här som har den just nu " säger bibliotekarien. Jaha, konstigt det gäller precis varenda dag jag kollar, samt att andra kursare inte är här samtidigt...har t.o.m. fluktat runt lite om någon sitter och hänger över den men icke...
Så just nu söker jag på nätet efter vad ordningsvärdet för medianen blir när stickprovsstorleken är 17? Och vad är medelfelet om Du har en serie mätningar där medelvärdet blev 47.9, standardavvikelsen blev 8.4. Antal mätningar var 26.
Och vad säger ni om denna;
I en undersökning av sambandet mellan barns födelsevikt och den procentuella viktökningen till och med den tredje levnadsmånaden fick man följande regressionsmodell:
y = 165.6 − 28.9x
Hur stor blir den genomsnittliga tillväxten för barn som vid födseln väger 3.6 kg?

Ja! OCH?! en cm hit eller dit vad spelar det för roll!!??? Jo jag vet det SPELAR roll! Men just nu vill jag gnälla av mej lite helt enkelt...
Och vad säger ni om denna;
Vad blir variationskoefficienten när du har följande mätvärden? Ange ditt svar i procent.
7.3 4.9 8.2 7.3 5.6


Hittar ingenting som jag fattar nåt av! Kan någon snälla hjälpa mej??!!