söndag, oktober 26, 2008

Älgkalvfilé och murkelstuvning...


Mumsfillibabba! Blev bjuden på älgkalvfilé och murkelstuvning hos Å och J igår kväll. Sååå gott! Vi hade även turen att få med oss en massa nymald älgfärs hem!

Man kanske skulle göra en mustig älgfärssoppa?

Mustig älgfärssoppa

Ingredienser

400 g älgfärs
2 st stora lökar
4 st potatisar
1 st röd paprika
1 st gul paprika
4 st köttbuljongtärningar
12 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 tsk soja
2 krm kajennpeppar
2 st vitlöksklyftor
smör till stekning
salt

Antal portioner: 4


Gör så här
1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i tärningar.

2. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem i tärningar.

3. Fräs lök och paprika i en kastrull i smör ett par minuter.

4. Tillsätt potatis, buljongtärningar, vatten, tomatpuré och paprikapulver. Låt koka under lock i ca 15 minuter.

5. Bryn älgfärsen i lite smör i en stekpanna.

6. Lägg ner färsen i soppan tillsammans med soja, kajennpeppar, pressad vitlök och ½ tsk salt. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.

7. Serveras med vitt bröd, gräddfil och gärna ett glas rött vin.

Inga kommentarer: